tiistai 5. heinäkuuta 2011

Suunnitelmien puintia

Ei ole hirveä kirjoitusfiilis joten kerron lyhyesti...
Petsiessä oli sota (kirjaimellisesti) kun kerroin, että Nellalle tulee syksyllä ehkä poikue. Siitähän alkoi hirveä tenttaaminen monelta taholta! Ymmärrän, kun tällainen ekakertalainen tuollaisen möläyksen suustaan päästi. Mutta tosiaan poikue on vasta idea, joka varmistuu kun ollaan päästy näyttelyyn. Täytyyhän tässä vielä lukea sitä kuuluisaa värigenetiikka (josta en vielä ymmärrä mitään O.o, mutta nämä viisaammat saavat kertoa ja kommentoida!) yms. mutta perustiedot hanskassa ;)

Minulta kyseltiin kaikennäköistä kysymystä, mutta yksi niistä jäi erityisesti mieleen: "Miten aiot jatkaa linjaa?" - No, olenhan vasta nuori ja ura edessä, joten kaikki suurihan on vielä edessä. Tämä on vasta alkua! Aion jo tässä vaiheessa hamsteriharrastusta ja ehkä kasvatustakin ottaa selvää, mihin minusta on? Nyt, entä jatkossa? Eihän se selviä muutakuin kokeilemalla ja alussa on aina hankalaa! Ei tämä harrastus voi edetä kasvatuksen puolelle jos ei "opettele kasvattamaan" :D Täytyy vain tehdä, tekemällä oppii! Ei pidä torjua ajatusta poikasista, ennenkuin näkee todellisuudessa mitä siitä tulee ja meneekö kaikki hyvin suunnitelmien mukaan.

Toivon, että kaikki joita asia puhututtaa, antavat mahdollisuuden ja tukea jos tarvii! :)

Terkuin asian keskellä pähkäilevä Riikka ;)

6 kommenttia:

  1. Sinun odottaisin vielä pari vuotta.. Sulle tulee melko kiire jos meinasit parissa kuukaudessa genetiikan opetella. Sulle on näköjään myös hamstereiden värit melko epäselviä, kun et oman hamsterisi väriä tunnistanut. Kuinkapa voisit tunnistaa poikasten värit?

    VastaaPoista
  2. Minun mielestäni petsiessä se eilinen oli kyllä sinua kohtaan todella epäreilua toimintaa taas. Mutta tämä on vähän tätä, tervetuloa kasvatuspiireihin. Kannattaa oppia näkemään kuka on vilpittömästi kiinnostunut mielipiteistäsi kasvatuksen suhteen ja kuka vaan haluaa lytätä sinut. Pitää yrittää antaa vain mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, asiallisia kokeneita kasvattajia ja harrastajia sen sijaan kannattaa kuunnella, ja heiltä voit rohkeasti mennä kysymään. Eilen unohdettiin montakin tärkeää seikkaa tosielämästä, aina se ulkomuodollisesti hienoin näyttelyhamsteri ei ole paras periyttäjä ;)

    Tsemppiä sinulle opiskeluun, jos kaipaat apua niin minulta voi tulla kysymään petsiessä, myös facebookkiin saa lisätä jos omistat siellä tilin :)

    VastaaPoista
  3. Itse olin vain epävarma värin suhteen, koska Nellalla oli laikkuja muuallakin ja sitä (eve?) epäilitkin kilppariksi? Väri vain on tosi epätasainen. Tottakaihan minun pitää tietää poikasten värit O.o J aionkin selvittää mitä värejä olisi luvassa. Ja tietenkin opetella siitä genetiikasta edes jotain. Eihän sitäkään hetkessä opi, ja aina voi oppia kaikkea uutta. Eikä tämä poikasten teetätys ole kuin vasta idea, kuten sanoin. Jostakin on aina aloitettava.

    Eve, joo o, eilen olikin ainamoinen show =D Mutta ei siitä enempää...
    Ja kyselenkin jo varmaan ihan liikaa, että kukaan ei jaksa enää vastailla :Dd Ja onhan minulla Facebook ;) Ja kiitos kiitos ;)

    VastaaPoista
  4. Genetiikan kyllä voi oppia ihan kokonaan, ei siitä enää käytännössä opi mitään uutta. Sinuna varaisin siihen genetiikan opiskeluun ihan kunnolla aikaa, joillakin kun voi mennä lähemmäs vuosi ennenkuin ne sen kokonaan tajuaa..

    VastaaPoista
  5. Petsiessä on ihan liian usein sotaa meneillään. Muistan kerrankin kun sanoin että ostan hamsterini eläinkaupasta ja voi että kun siitä syttyi hirvittävä sota! Koska sanoin että en hyväksy hamstereitten massatuotantoa, ja silti ostan eläinkaupasta hamsterini, olen kuulemma tekopyhä ja verrattavissa turkistarhausten vastustajaan joka käyttää turkista. Asiats eivät koskaan ole niin yksiselitteisiä, ja siksi tuollainen loukkaa. Eli, sanonpa vaan, että kaikella on monta merkitystä. :)

    Älä sinäkään liikaa pahastu siitä puhelemisesta siellä. Jokainen kasvattaja aloittaa joskus ja kaikkien pitää oppia ne asiat joskus, jos kasvattaa haluaa. :)

    Tärkeintä on se, että itse tietää mitä tekee, ja nauttii siitä. Osaa varautua ja toimia, ja tietää tarvittavat tiedot. Ei kukaan ole seppä syntyessään kuitenkaan. Ja sullahan näyttää olevan myös tukemassa kasvattajakin tässä tilanteessa, eli kun sen avun ottaa vastaan niin varmasti oppii paljon. :)

    Tsemppiä sulle!

    VastaaPoista
  6. Tietenkin siihen menee kauemmin aikaa, ennen kuin se on kokonaan hallussa. Mutta tärkeintä on osata niiden värien genetiikka mitä itse kasvattaa.

    Ja kiitos Heidi :) En pahastu. Sai se toinenkin riitapukari täältä takaisin ja kunnolla! :D

    VastaaPoista